Pšeno je obilnina bohatá na sacharidy, preto je ideálna na…
Fazolové burrito
Úžasné fazolové burrito je plné chutí, barev, i vitaminů.
Výživné látky:
- Fazole – představují výborný zdroj rostlinných bílkovin a vlákniny, také železa a dalších prospěšných látek. Jsou velmi vhodnou potravinou nejen do jídelníčku vegetariánů.
- Celozrnná tortilla – u celozrnné mouky nejsou odstraněny před mletím obalové vrstvy zrna a klíček. Tyto části obsahují největší množství cenných látek a vlákniny a proto si celozrnná mouka zachovává všechny původní živiny.
- Avokádo – někdy je obsahem živin připodobňováno vejcím nebo masu pro velký obsah vitamínů, minerálů, zdravého tuku a dokonce i bílkovin, kterých je v avokádu sice méně, ale mezi ovocem a zeleninou se řadí vysoko.
Ingredience:
- Celozrnné tortilly
- Polovina plechovky fazolí
- Plechovka kukuřice
- Feferonky
- Rajčatový protlak
- Šťáva z poloviny citronu
- Půlka červené cibule
- 2 stroužky česneku
- Avokádo
- Čerstvý koriandr
- Bílý jogurt
- Olivový olej
- Sůl
Recept:
- Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na oleji.
- Přidáme propláchnuté fazole a kukuřici a zalijeme protlakem. Dochutíme solí a chvíli prohřejeme.
- Směs naservírujeme na tortillu, přidáme feferonky, avokádo nakrájené na kousky a koriandr.
- Pokapeme citronem a bílým jogurtem, ohneme spodní část tortilly, zabalíme ze stran a podáváme.