Fazolové burrito

Fazolové burrito

Úžasné fazolové burrito je plné chutí, barev, i vitaminů.

Výživné látky:

  • Fazole – představují výborný zdroj rostlinných bílkovin a vlákniny, také železa a dalších prospěšných látek. Jsou velmi vhodnou potravinou nejen do jídelníčku vegetariánů.
  • Celozrnná tortilla – u celozrnné mouky nejsou odstraněny před mletím obalové vrstvy zrna a klíček. Tyto části obsahují největší množství cenných látek a vlákniny a proto si celozrnná mouka zachovává všechny původní živiny.
  • Avokádo – někdy je obsahem živin připodobňováno  vejcím nebo masu pro velký obsah vitamínů, minerálů, zdravého tuku a dokonce i bílkovin, kterých je v avokádu sice méně, ale mezi ovocem a zeleninou se řadí vysoko.

IMG_5388

Ingredience:

  • Celozrnné tortilly
  • Polovina plechovky fazolí
  • Plechovka kukuřice
  • Feferonky
  • Rajčatový protlak
  • Šťáva z poloviny citronu
  • Půlka červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Avokádo
  • Čerstvý koriandr
  • Bílý jogurt
  • Olivový olej
  • Sůl

Recept:

  1. Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na oleji.
  2. Přidáme propláchnuté fazole a kukuřici a zalijeme protlakem. Dochutíme solí a chvíli prohřejeme.
  3. Směs naservírujeme na tortillu, přidáme feferonky, avokádo nakrájené na kousky a koriandr.
  4. Pokapeme citronem a bílým jogurtem, ohneme spodní část tortilly, zabalíme ze stran a podáváme.

„Lidé žádají v modlitbách od bohů zdraví, ale že sami v sobě mají nad ním moc, nevědí.“ – Démokritos. I já ráda přemýšlím nad svým životním stylem a baví mě objevovat, co se mému tělu líbí a co mu nedělá dobře. Ráda běhám a ráda jím, ale správné věci. Vařím bez masa a často experimentuji i s veganskými recepty. Snad vás moje příspěvky potěší. :-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *