Čoko kuličky ze zbytků korpusu

Čoko kuličky ze zbytků korpusu

Znáte to, někdy se korpus nepovede nebo vám zbyde pečené těsto. Co pak s tím? Byla by opravdu škoda ho vyhodit, když si z něj můžete udělat skvělé čoko koule. Máme pro vás výborný a rychlý recept.

Co ze zbytků pečeného těsta?

Mně se v sobotu vůbec nepovedlo těsto na špaldový dort. Místo hladké špaldové mouky jsem tam dala mouku určenou pro pečení chleba. Nemusím snad ani psát, že mi těsto nenarostlo 🙂 Ale chutově bylo moc dobré. Co ale udělat se zbytkem pečeného těsta? Chtěla jsem něco jednoduché. Tak jsem rozdrobila korpus, přidala pařížskou šlehačku, rozinky a amaretto. Taková chuťovka! Výsledek všem moc chutnal. Celý recept najdete níže.

Recept na čoko koule ze zbytků korpusu

Ingredience:

  • zbytek korpusu/pečeného těsta (kakaového)
  • 100 ml pařížské šlehačky
  • 1/2 hrníčku rozinek
  • 2 PL amaretta
  • 4 PL vody
  • 2 PL ribízového džemu
  • kokos na obalování

TIP: Těžko se určuje, kolik těsta jsem měla, nevážila jsem to. Ale rozdrobené by se věslo do dvou hrníčků. TIP2: místo amaretta klidně můžete použít rum:-)

Postup:

  1. Korpus rozdrobíme na malé kousky. Pokud máte jenom odřezky a chcete mít víc těsta, můžete tam dát piškoty. Pokud těsto není kakaové, můžete tam přidat cca 2 PL kakaa.
  2. Do poháru dáme rozinky a zalijeme je amarettem a vodou. Necháme 5 minut odstát. Pak přidáme ke drobence.
  3. Vyšleháme pařížskou šlehačku. Přidáme k drobence spolu s ribízovým džemem. Pořádně všechno promícháme.
  4. Z hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašáků. Obalíme v kokosu. Hotové kuličky dáme do ledničky.
  5. Servírujeme s velikým úsměvem! Mňam.

Ráda jím, miluji procházky v přírodě a ze sportu mé nejvíc baví plavání a pilates. No někdy jsou prostě dny, kdy mi chybí motivace a čas. Proto vymýšlím různé jednoduché recepty, cviky a inspirace, které mě trochu nakopnou. Svoje zkušenosti jsem chtěla sdílet a proto vznikli fitnápady.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *