Co může být více podzimní, než kombinace dýně, skořice a…
Čoko kuličky ze zbytků korpusu
Znáte to, někdy se korpus nepovede nebo vám zbyde pečené těsto. Co pak s tím? Byla by opravdu škoda ho vyhodit, když si z něj můžete udělat skvělé čoko koule. Máme pro vás výborný a rychlý recept.
Co ze zbytků pečeného těsta?
Mně se v sobotu vůbec nepovedlo těsto na špaldový dort. Místo hladké špaldové mouky jsem tam dala mouku určenou pro pečení chleba. Nemusím snad ani psát, že mi těsto nenarostlo 🙂 Ale chutově bylo moc dobré. Co ale udělat se zbytkem pečeného těsta? Chtěla jsem něco jednoduché. Tak jsem rozdrobila korpus, přidala pařížskou šlehačku, rozinky a amaretto. Taková chuťovka! Výsledek všem moc chutnal. Celý recept najdete níže.
Recept na čoko koule ze zbytků korpusu
Ingredience:
- zbytek korpusu/pečeného těsta (kakaového)
- 100 ml pařížské šlehačky
- 1/2 hrníčku rozinek
- 2 PL amaretta
- 4 PL vody
- 2 PL ribízového džemu
- kokos na obalování
TIP: Těžko se určuje, kolik těsta jsem měla, nevážila jsem to. Ale rozdrobené by se věslo do dvou hrníčků. TIP2: místo amaretta klidně můžete použít rum:-)
Postup:
- Korpus rozdrobíme na malé kousky. Pokud máte jenom odřezky a chcete mít víc těsta, můžete tam dát piškoty. Pokud těsto není kakaové, můžete tam přidat cca 2 PL kakaa.
- Do poháru dáme rozinky a zalijeme je amarettem a vodou. Necháme 5 minut odstát. Pak přidáme ke drobence.
- Vyšleháme pařížskou šlehačku. Přidáme k drobence spolu s ribízovým džemem. Pořádně všechno promícháme.
- Z hmoty tvarujeme kuličky velikosti vlašáků. Obalíme v kokosu. Hotové kuličky dáme do ledničky.
- Servírujeme s velikým úsměvem! Mňam.