I když jde o zákusky, jde to zdravěji. Potřebujete rychle…
Kari omáčka s mangem
Sladká kari omáčka s výraznou chutí manga. Neobyčejná, ale výborná kombinace.
Tuhle omáčku jsem poprvé jedla v německém čínském bistru. Cestou domů jsem už nedokázala myslet na nic jiného. Hned na druhý den jsem si to namířila do obchoďáku a nakoupila mango, kokosové mléko a vše potřebné. Miluji sladká hlavní jídla a věřím, že i vy si oblíbíte tuto chuť. Kari omáčka je sama o sebe skvělá, ale zralé mango tu chuť posune do nebeských výšin.
Recept na kari omáčku s mangem:
Porce: 4 lidi
Čas přípravy: 35 minut
Ingredience:
- 1 menší, zralé mango (mělo by mít sladkou chuť)
- 200ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření (ano, velké a kopcovité)
- 3dcl vody
- 1 cibule
- 1 lžička soli
- 2 lžíce cukru
Postup:
- Mango oloupeme a odkrojíme z něj dužinu. Dužinu spolu s vodou rozmixujeme ponorným mixérem.
- Do hrnce vlijeme mangovou šťávu, promícháme a necháme zahřát.
- Přidáme koření – kari, sůl a nakonec cukr. Nakonec ještě vmícháme kokosové mléko. Necháme vařit asi 8-10 minut, aby se chutě propojili.
- Omáčka je hotova! Libovolně si do něj můžete doplnit to, co máte rádi. Já jsem si tam dala opraženou cibulku a marinované tofu. Podáváme se zeleninou a rýží.
Když recept zkusíte, dejte mi vědět, jestli Vám omáčka chutnala. Ano, nebo ne?:-)