Hokkaido krémová polévka s pomerančem

Hokkaido krémová polévka s pomerančem

Rýchla polévka z dýně Hokkaido trochu jinak. Hotová již za 35 minut.Tuto hokkaido polévku znám z Mangaloo restaurace z Prahy. Že neznáte Mangaloo? Možná proto, že již neexistuje. Odkoupila ji Kofola a přejmenovala na Ugo. Od té doby jsem ji bohužel v této podobě již neměla.

Základem pro tuto polévku je samozřejmě Hokkaido dýně, která vám dá zabrat při krájení, za to se strašně rychle uvaří. Hokkaido díky svému zabarvení obsahuje betakaroten a vitamín A, které udržují naše oči v kondici. Nezvyklou součástí této polévky je ale pomerančová šťáva, která jí dodá svěžost a vitamin C.

_DSC0035 – kópia

Recept na Hokkaido krémovú polévku s pomerančem:

Ingredience:

  • 1 hokkaido dýně
  • 3/4  hrnku kokosového mléka (já používám alpro)
  • 1 cibule
  • 2 měsíčky česneku
  • 1 dcl pomarančové šťávy
  • 2 ČL kurkumy
  • 1 a půl ČL soli
  • trochu sojové omáčky

Postup:

  1. Nakrajíme si dýni na větší kostičky a vybereme semínka. Pokud máte rádi zero-waste, semínka si můžete opražit a dát do polévky.
  2. Já si dám do hrnce nejdřív semínka a opražím je na řepkovém oleji (jenom trošku). Pražím tak 5 minut a pak je osolím a vyndám z hrnce.
  3. Do hrnce si dáme nakrájenou cibuli a česnek a lžíci řepkové oleje. Pražíme tak 2 minuty a přidáme dýni. Zohřeje si tak půl litru vody a zalijeme dýni. Necháme vařit až nám úplně nezměkne (je to tak 15-20 minut).
  4. Přidáme kokosové mléko, pomerančovou šťávu a všechno koření a sůl. Rozmixujeme mixérem.
  5. Můžeme servírovat! Ideálně s dýňovým olejem.

_DSC0033 – kópia_DSC0034 – kópia

Máte taky svůj zaručený recept na hokkaido polévku?

Ráda jím, miluji procházky v přírodě a ze sportu mé nejvíc baví plavání a pilates. No někdy jsou prostě dny, kdy mi chybí motivace a čas. Proto vymýšlím různé jednoduché recepty, cviky a inspirace, které mě trochu nakopnou. Svoje zkušenosti jsem chtěla sdílet a proto vznikli fitnápady.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *