Zdravý tvarohový koláč bez cukru

Zdravý tvarohový koláč bez cukru

V čase home-officů jsme znovuobjevili kouzlo domácího, improvizovaného vaření. Pečeme kváskové chleby, zkoušíme nové omáčky na špagety, pečeme dorty, i když právě nemáme svátek. Ale co když se nám tolik času za plotnou trávit nechce? V tom případě jsou tady extra rychlé, ale zdravé recepty. Třeba jako tento na tvarohový koláč plný bílkovin, který chutí hodně podobně jako cheescake 🙂

Tento tvarohový koláč neobsahuje žádnou mouku. Pokud použijete bezlepkový pudink, budete mít bezlepkový tvarohový dezert. Obsahuje spoustu bílkovin, proto je vhodný i v den, kdy makáte v posilce. Můžete do něj dát jakékoliv ovoce, třeba i jahody, broskve anebo hrušky.

Recept na tvarohový koláč

Ingredience

  • 500 g tvarohu (měkkého)
  • 2 vejce
  • 2 menší banány (anebo 1 velký)
  • 125 g bílého řeckého jogurtu
  • 1 vanilkový pudink
  • 3 PL medu
  • 3 PL mletého máku
  • 1 hrnek mražených borůvek

Postup

  1. Postup je jednoduchý, proto budu hodně stručná.
  2. Tvaroh, jogurt, banán, vejce i pudink spolu vyšleháme (ručně naebo mixérem). Přidáme mletý mák a dle chuti přidáme 2-3 lžíce medu.
  3. Nádobu na pečení (já měla k dispozici jenom jánske sklo:) si vymažeme olejem (řepkovým), vylejeme do něj těsto a posypeme jej ovocím. V mém případě borůvky.
  4. Pečeme přibližně 35-40 minut na 170 stupňů.
  5. Necháme vytunout a pak dáme alespoň na půl hodiny do lednice.

Krok s lednicí doporučuji nevynechat. Úplně nejlepší je tento koláč na druhý den. Nechte si chutnat a pochvalte se, jak zdravě umíte mlsat 🙂

Ráda jím, miluji procházky v přírodě a ze sportu mé nejvíc baví plavání a pilates. No někdy jsou prostě dny, kdy mi chybí motivace a čas. Proto vymýšlím různé jednoduché recepty, cviky a inspirace, které mě trochu nakopnou. Svoje zkušenosti jsem chtěla sdílet a proto vznikli fitnápady.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *