Tato zdravá „majonéza“ z jogurtu se dá připravit na tisíce…
Hokkaido krémová polévka s pomerančem
Rýchla polévka z dýně Hokkaido trochu jinak. Hotová již za 35 minut.Tuto hokkaido polévku znám z Mangaloo restaurace z Prahy. Že neznáte Mangaloo? Možná proto, že již neexistuje. Odkoupila ji Kofola a přejmenovala na Ugo. Od té doby jsem ji bohužel v této podobě již neměla.
Základem pro tuto polévku je samozřejmě Hokkaido dýně, která vám dá zabrat při krájení, za to se strašně rychle uvaří. Hokkaido díky svému zabarvení obsahuje betakaroten a vitamín A, které udržují naše oči v kondici. Nezvyklou součástí této polévky je ale pomerančová šťáva, která jí dodá svěžost a vitamin C.
Recept na Hokkaido krémovú polévku s pomerančem:
Ingredience:
- 1 hokkaido dýně
- 3/4 hrnku kokosového mléka (já používám alpro)
- 1 cibule
- 2 měsíčky česneku
- 1 dcl pomarančové šťávy
- 2 ČL kurkumy
- 1 a půl ČL soli
- trochu sojové omáčky
Postup:
- Nakrajíme si dýni na větší kostičky a vybereme semínka. Pokud máte rádi zero-waste, semínka si můžete opražit a dát do polévky.
- Já si dám do hrnce nejdřív semínka a opražím je na řepkovém oleji (jenom trošku). Pražím tak 5 minut a pak je osolím a vyndám z hrnce.
- Do hrnce si dáme nakrájenou cibuli a česnek a lžíci řepkové oleje. Pražíme tak 2 minuty a přidáme dýni. Zohřeje si tak půl litru vody a zalijeme dýni. Necháme vařit až nám úplně nezměkne (je to tak 15-20 minut).
- Přidáme kokosové mléko, pomerančovou šťávu a všechno koření a sůl. Rozmixujeme mixérem.
- Můžeme servírovat! Ideálně s dýňovým olejem.
Máte taky svůj zaručený recept na hokkaido polévku?