Dýňové lívanečky s jablečným pyré

Dýňové lívanečky s jablečným pyré

Co může být více podzimní, než kombinace dýně, skořice a jablek.

Výživné látky:

  • Hokkaido dýně – je bohatá na vitamíny a minerální látky. Obsahuje třeba vápník, hořčík, fosfor, draslík, vápník, betakaroten a vitamíny A, B, C. Pomáhá při onemocnění slinivky břišní, sleziny, žaludečních potížích, ale také při poruchách ledvin a srdečních potížích. Dále má detoxikační účinky.
  • Jablka – jsou skvělým zdrojem vlákniny. Jsou dobrá na trávení, regulaci cukru v krvi, posilují imunitu, zlepšují paměť a detoxikují tělo.
  • Skořice – se řadí mezi přírodní antibiotika i antioxidanty. Je příznivá pro trávení, hladinu cukru v krvi, ředí krev či normalizuje krevní tlak.

Ingredience:IMG_2565 (1)

Lívance (počet jako na fotce níže)

  • 300 g pečené dýně hokkaido
  • 2 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 200 ml vody
  • Špetka skořice
  • Agávový sirup
  • 1 lžička kypřícího prášku

Pyré:

  • 2 jablka
  • Voda
  • Agávový sirup

+ rostlinný olej


Recept:

  1. Upečenou dýni nakrájíme na kusy, přimícháme ostatní ingredience a umixujeme společně dohladka.
  2. Na rozpálené pánvi pečeme na trošce oleje z obou stran dozlatova.
  3. Pyré – jablka nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme s trochou vody oslazené sirupem.
  4. Podáváme společně polité sirupem, např. s trochou jogurtu.

IMG_2568-compressor

„Lidé žádají v modlitbách od bohů zdraví, ale že sami v sobě mají nad ním moc, nevědí.“ – Démokritos. I já ráda přemýšlím nad svým životním stylem a baví mě objevovat, co se mému tělu líbí a co mu nedělá dobře. Ráda běhám a ráda jím, ale správné věci. Vařím bez masa a často experimentuji i s veganskými recepty. Snad vás moje příspěvky potěší. :-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *