Znáte to, někdy se korpus nepovede nebo vám zbyde pečené…
		
	
		Jablečné růžičky s javorovým sirupem
I když jde o zákusky, jde to zdravěji. Potřebujete rychle něco dobrého ke kávě? Jablečný koláč či štrúdl – to je klasika – zkuste to nyní kreativněji a přesto snadno.
Výživné látky:
- Javorový sirup – je mnohem zdravější, než cukr, protože si ho tělo odebere jen tolik, kolik potřebuje. Obsahuje různé aminokyseliny, kyselinu listovou, vápník, draslík, mangan, hořčík, železo a dále třeba vitaminy D, A, B2, B5 a B6.
 - Jablka – skrývají spoustu cenných látek, mnoho hlavně ve slupce, takže je neloupejte. Jsou dobrá na trávení, regulaci cukru v krvi, posilují imunitu, zlepšují paměť a detoxikují tělo.
 - Skořice – se řadí mezi přírodní antibiotika i antioxidanty. Je příznivá pro trávení, hladinu cukru v krvi, ředí krev, normalizuje krevní tlak, dále obsahuje vlákninu a různé minerály. Je však dobré ji užívat pravidelně.
 
Ingredience:
12 růžiček:
- 2 rozválená listová těsta
 - 3 jablka
 - Javorový sirup
 - Skořice
 - Šťáva z ½ citronu
 - Voda
 - Formičky na muffiny – 12 ks
 

Recept:
- Jablka příčně rozpulte a zbavte vnitřku. Poté nakrájejte na co nejslabší měsíčky (nezapomeňte, že je budete ohýbat).
 - V misce smíchejte vodu, šťávu z 1/2 citronu, lžičku sirupu a lžičku skořice. Jablka rozložte do nálevu a dejte na 4 minuty do mikrovlnky, aby trošku změkla.
 - Rozválené listové těsto nakrájejte na 6 pruhů, do středu každého pruhu nakapejte javorový sirup a posypte skořicí, jablka vyskládejte do horní poloviny.
 - Každý plát přeložte a smotejte do tvaru růže, kterou hned vložte do formičky na muffiny, aby držela tvar.
 - Formičky vyskládejte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 180°C zhruba 45 minut (záleží na velikosti růžiček).
 






Tip:
Pokud máte rádi štrúdl, klidně do závitků přihoďte rozinky a drcené oříšky.
