Vyzkoušejte puding, který nechutná po cukru, mléce a vanilkovém aroma,…
Bezlepkový hruškový koláč s oříšky
Jednoduchý, bezlepkový a hotový a pár minut.Tenhle bezlepkový koláč je v podstatě obyčejné piškotové těsto, jenom s bezlepkovou moukou. Díky hruškám je vláčný a oříšky spolu se skořicí mu dodávají skvělou chuť. Je univerzální, protože hrušky můžete vyměnit za jablka, banány anebo nějaké bobule.
Recept na hruškový bezlepkový koláč:
Ingredience:
- 4 hrušky
- 100g kukuřičné mouky hladké
- 50g pohankové mouky
- 3 vejce
- 100g třtinového cukru
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- 2 lžičky skořice
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce řepkového oleje
- 30g mletých ořechů
Postup:
- Nejdříve si vyšleháme vejce s cukrem (ve strojovém mixéru) až je pěna tak tuhá, že nám nestéká z vařečky.
- Pěnu dáme do misky. Přidáme vodu a olej, promícháme.
- Ve druhé misce si promícháme mouky a kypřící prášek a skořici. Postupně tuto směs přidáváme do pěny a mícháme pomalu.
- Těsto vylijeme na namaštěný plech na pečení (dortový). Nakonec pokrájíme hrušky na kostičky a poházíme je do těsta.
- Těsto posypeme oříšky a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů přibližně 25 – 30 minut.
Věřím, že vám bude chutnat!