Tento svieži dezert som prvýkrát jedla v zdravom občerstvení v…
Dýňové lívanečky s jablečným pyré
Co může být více podzimní, než kombinace dýně, skořice a jablek.
Výživné látky:
- Hokkaido dýně – je bohatá na vitamíny a minerální látky. Obsahuje třeba vápník, hořčík, fosfor, draslík, vápník, betakaroten a vitamíny A, B, C. Pomáhá při onemocnění slinivky břišní, sleziny, žaludečních potížích, ale také při poruchách ledvin a srdečních potížích. Dále má detoxikační účinky.
- Jablka – jsou skvělým zdrojem vlákniny. Jsou dobrá na trávení, regulaci cukru v krvi, posilují imunitu, zlepšují paměť a detoxikují tělo.
- Skořice – se řadí mezi přírodní antibiotika i antioxidanty. Je příznivá pro trávení, hladinu cukru v krvi, ředí krev či normalizuje krevní tlak.
Ingredience:
Lívance (počet jako na fotce níže)
- 300 g pečené dýně hokkaido
- 2 vejce
- 150 g hladké mouky
- 200 ml vody
- Špetka skořice
- Agávový sirup
- 1 lžička kypřícího prášku
Pyré:
- 2 jablka
- Voda
- Agávový sirup
+ rostlinný olej
Recept:
- Upečenou dýni nakrájíme na kusy, přimícháme ostatní ingredience a umixujeme společně dohladka.
- Na rozpálené pánvi pečeme na trošce oleje z obou stran dozlatova.
- Pyré – jablka nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme s trochou vody oslazené sirupem.
- Podáváme společně polité sirupem, např. s trochou jogurtu.