Recept na zaručeně vláčné a čokoládové brownies z fazolí. A…
Květák po indicku
Květák skrytý v rajčatové omáčce. Toto jídlo chutnalo všem u nás doma i těm, který květáku ještě nepřišli na chuť.
Smažený květák mi moc nechutná, spíš ho sním syrový anebo v polívce. Když jsem ale ochutnala tohle jídlo, nevěřila jsem, jak květák může být chutný. Tohle je velmi rychlé, ale syté jídlo, a proto ideální pro dny s vyšším energetickým výdejem.
Výživné látky v receptu:
- česnek – obsahuje alicín, silné přírodní antibiotikum, které má antibakteriální účinky
- květák – košťálová zelenina obsahuje mnoho vitaminu C, dále vitamin B a E, posiluje imunitu
- jáhly – mají vysoký obsah železa a hořčíku, proto jsou vhodné pro chudokrevné
- cibule – má antibakteriální účinky, obsahuje široké spektrum vitamínu
Ingredience (recept 5 porcí):
1ks květák
400g pasírované rajčata
2 rajčata
5 stroužků česneku
2 cibule
1 lžíce řepkového oleje (proč smažím na řepkovém oleji?)
2 lžičky kari koření
půl lžičky soli
pepř
2dc vody
Příloha:
jáhly
Postup:
1. Květák omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Na pánvi osmažíme na velké kousky nakrájenou cibuli (asi půl min.) Přidáme květák a zalijeme vodou.
2. Necháme asi 10 min podusit a přidáme pasírované rajčata, nakrájená čerstvá rajčata, kari, sůl a pepř. Necháme dusit ještě 5 min (nebo dokud kiarfiol není měkký).
3. Když je květák už měkký, do směsi přidáme ještě nasekaný česnek a zamícháme.
4. Jako přílohu si uvaříme jáhly ve vodě se solí, cca 10 min.
Hotovo! Pokud jste recept vyzkoušeli, určitě nám napište do komentáře, jak vám chutnalo. Díky!