Květák po indicku

Květák po indicku

Květák skrytý v rajčatové omáčce. Toto jídlo chutnalo všem u nás doma i těm, který květáku ještě nepřišli na chuť.

Smažený květák mi moc nechutná, spíš ho sním syrový anebo v polívce. Když jsem ale ochutnala tohle jídlo, nevěřila jsem, jak květák může být chutný. Tohle je velmi rychlé, ale syté jídlo, a proto ideální pro dny s vyšším energetickým výdejem.

Výživné látky v receptu:

  • česnek – obsahuje alicín, silné přírodní antibiotikum, které má antibakteriální účinky
  • květák – košťálová zelenina obsahuje mnoho vitaminu C, dále vitamin B a E, posiluje imunitu
  • jáhly – mají vysoký obsah železa a hořčíku, proto jsou vhodné pro chudokrevné
  • cibule – má antibakteriální účinky, obsahuje široké spektrum vitamínu

FullSizeRender

FullSizeRender(1)

Ingredience (recept 5 porcí):
1ks květák
400g pasírované rajčata
2 rajčata
5 stroužků česneku
2 cibule
1 lžíce řepkového oleje (proč smažím na řepkovém oleji?)
2 lžičky kari koření
půl lžičky soli
pepř
2dc vody

Příloha:
jáhly

Postup:

1. Květák omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Na pánvi osmažíme na velké kousky nakrájenou cibuli (asi půl min.) Přidáme květák a zalijeme vodou.

2. Necháme asi 10 min podusit a přidáme pasírované rajčata, nakrájená čerstvá rajčata, kari, sůl a pepř. Necháme dusit ještě 5 min (nebo dokud kiarfiol není měkký).

3. Když je květák už měkký, do směsi přidáme ještě nasekaný česnek a zamícháme.

4. Jako přílohu si uvaříme jáhly ve vodě se solí, cca 10 min.

Hotovo! Pokud jste recept vyzkoušeli, určitě nám napište do komentáře, jak vám chutnalo. Díky!


Ráda jím, miluji procházky v přírodě a ze sportu mé nejvíc baví plavání a pilates. No někdy jsou prostě dny, kdy mi chybí motivace a čas. Proto vymýšlím různé jednoduché recepty, cviky a inspirace, které mě trochu nakopnou. Svoje zkušenosti jsem chtěla sdílet a proto vznikli fitnápady.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *