Sladká kari omáčka s výraznou chutí manga. Neobyčejná, ale výborná…
Domácí snickers nepečené řezy
Raw zákusky jsou celkově chutné, ale tohle jsou nejlepší raw řezy, co jsem kdy dělala.
Originál recept na raw snickers řezy z anglického blogu jsem předelala na naše české poměry (kešu jsem vyměnila za levnější mandle) a nakonec z toho vznikl výjimečný a poměrne levný raw zákusek. Nejlepší je karamel z arašídového másla a datlí. No prostě, už dlouho jsem neměla něco tak dobrého.
Co budeme potřebovat na raw snickers řezy:
Těsto:
- 1 hrnek kokosu
- 160g mandlí
- 25 sušených datlí
- 1dcl vody
Karamel:
- 20 sušených datlí
- 3 lyžíce arašídového másla
- 2 lyžíce medu
- 1/2dcl vody
Čokoláda:
kakaové máslo/kokosový olej- 1 lžíce karobu
- 1 lžíce medu
Postup:
- Těsto – nejdřív si dáme nakrajené datle do misky na mixování a zalijeme je 1 dcl vody. Počkáme 5 minut a rozmixujeme tyčovým mixérem. Mandle si necháme rozemlít v mixéru (pokud sme koupili už namleté mandle, nemusíme). Do směsi přidáme mandle a kokos a pořádne zamíchame, aby se všechny ingredience propojili. Hotovou směs dáme do skleněné anebo plastové misky s nižším okrajem a upatláme ji tak, aby nám vzniklo těsto vysoké asi 1 cm.
- Karamel – ten je jednoduchý! Opět vložíme do misky na mixovaní datle a zalijeme je vodou. Rovnou přidáme med a arašídové máslo a rozmixujeme. Hotový karamel vylijeme na těsto do misky. Karamel posypeme arašídy dle chuti.
- Čokoláda – kakaové máslo roztopíme vo vodní lázni. Jak na to? Do menšího hrnce nalijeme asi 2dcl vody a přivedeme k varu. Pak na hrnec položíme misku, která se ohřeje díky paře z hrnce. Do misky vložíme kakaové máslo a necháme ho roztopit. Pak přidáme lžíci karobu a med. Čokoládu hned vylijeme na zákusek, který máme v misce.
Vypadá to celkem složitě, ale zabere to tak půl hodiny. Tyto řezy jsou raw, bezlepkové a bezlaktózové. Ale taky hodně energetické. Takže já je jím, když mě čeká výkon, cvičení, procházka. Dejte vědet, jesli vám chutnali 🙂
Nej dezert! Doporucuji